Levi Manner

PERFORMANCE

HEDENDAAGSE TROUBADOUR MET NEDERLANDSTALIGE LUISTERLIEDJES“Een verrassend resultaat van een zorgvuldige zoektocht naar pakkende melodieën enweldoordachte teksten (…) Levi Manner is een groot talent” – OOR

Singer-songwriter Levi Manner neemt je mee op een roadtrip door liefde, hoop en melancholie. Met zijn vertellend-stemgeluid, warme gitaartokkels en mondharmonica word je als luisteraar direct verleidt bij hem in te stappen. Zijn navigatie zijn inspirators als Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Ramses Shaffy. Levi Manner is een hedendaagse troubadour met Nederlandstalige luisterliedjes die je als een warme deken om je heen wilt slaan!

Op 24 februari 2017 brengt Levi Manner zijn debuutalbum ‘Nachtwaas’ uit. Enkele songs lagen al maanden als demo op de plank. Nog zonder bandleden, titel en een handje vol ideeën klopt Levi aan bij bevriend producer Brian Esselbrugge, bekend van zijn samenwerking met o.a. Kim Janssen. De samenwerking is al snel een succes en drummer Paul Scheenstra en bassist Pieter Zaal worden de week erop ingevlogen om de songs in Brain Wash & Pine Tree Studio’s op te nemen. De tussenstand is tot dan toe een prima klinkende EP, maar het project vraagt om meer als Levi samen met co-producent Bart van Dalen opnieuw de demolijst induikt. Inmiddels is de zomer voorbij en vertrekt Levi voor 5 maanden naar het conservatorium van Antwerpen voor een exchange. Zijn kamertje fungeert dan als mini-studio voor de extra opnames en in de weekenden reist terug naar Nederland om het mixen en masteren af te ronden, ‘alles voor de plaat’ is het motto!

Het eindresultaat is een 9-tracker met daarop het akoestische singer-songwritergeluid compleet gemaakt door backing vocals, elektrische gitaren en zo hier en daar een piano.

WAPENFEITEN:
– Levi Manner was tijdens Popronde Nederland 2017 in bijna twintig steden te zien

– Voorprogramma van o.a. De Dijk (najaarstour, Hedon 2017), Mevrouw Tamara en Jules Deelder.

– Levi Manner werd geselecteerd voor De Grote Prijs Van Nederland 2017.
– Debuutalbum ‘Nachtwaas’ komt uit op 24 februari 2017 in een uitverkochte EKKO Utrecht.

– Debuutalbum ‘Nachtwaas’ is luistertip van de maand in Veronica Magazine (nummer 17, april) en krijgt een veelbelovende recensie in OOR (nummer 3, maart).

– Speelde de debuutsingle ‘De Maan Is Van Mei’ live op NPO Radio1 (WNL) en NPO Radio 2 (Rood Show Late Night).

– Studeert op 30 juni 2017 af aan het Utrechts Conservatorium, richting Musician 3.0.– In 2016 stond Levi Manner op al Bevrijdingspop in Amersfoort.

Teilingerstraat 120, 3032 AW Rotterdam