Jonas Martens | Het Nieuwe Fundament

“over oplossingen vinden voor klimaatonrechtvaardigheid”
Jonas Martens, namens Verveeld � Verward, project Niet Rotterdam (/ Het Nieuwe Fundament). vvvvvvv.nl / nietrotterdam.nl

Niet Rotterdam
Iedere Rotterdammer aandeelhouder van grond 30m boven NAP

Klimaatonrechtvaardigheid leeft in Rotterdam. Mensen met minder vermogen, zeggenschap en middelen krijgen èxtra te kampen met de groeiende effecten van klimaatverandering. Is Rotterdam in 2060 nog jouw thuis? Niet Rotterdam dient als waarschuwing, call to action en perspectief tot de nodige systeemverandering om een volksverhuizing van klimaatvluchtelingen te voorkomen.

Niet Rotterdam is een nieuw stuk Rotterdam van 5300 m2, aan de maas, in Limburg. Deze grond biedt Rotterdammers een eigen plek op 30 meter boven NAP wanneer de zeespiegel stijgt en Rotterdam onder water komt te liggen. Het legt de gevolgen van de klimaatcrisis genadeloos bloot, waarmee voelbaar wordt dat er nú verandering nodig is. Niet Rotterdam staat symbool voor de urgentie van een duurzame en inclusieve samenleving. Zo is in Niet Rotterdam elke Rotterdammer gelijkwaardig aandeelhouder van de grond, die zich ontwikkeld volgens vier toekomstbestendige grondbeginselen.

CREDITS
Ontwikkeld door ontwerpbureau Verveeld � Verward. Mede mogelijk gemaakt door Rotterdams Weerwoord. Met dank aan de IABR, gemeente Rotterdam, gemeente Beesel te Limburg en B&B Knooppunt 91.
Niet Rotterdam werd in januari 2021 voor het eerst gepresenteerd op de IABR expositie Meteopolis.

www.hetnieuwefundament.nu

Event Timeslots (1)

Ruimte 2
-